Tabaković i Vujović s MMF: Šta su teme

Sprovođenje dogovorenog programa sa MMF-om uspešno se nastavlja, makroekonomska perspektiva je pozitivna, a trendovi u pogledu zaposlenosti ohrabrujući.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.10.2016.

10:41

Tabaković i Vujović s MMF: Šta su teme
Foto: Thinkstock

To je saopšteno iz Narodne banke Srbije.

Kako se navodi, u NBS-u danas je održan plenarni sastanak predstavnika Srbije i misije MMF, na kojem je, uz guvernera NBS Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Srbiju u toj međunarodnoj finansijskoj instituciji učestvovao i ministar finansija Dušan Vujović sa saradnicima.

Misija MMF-a boravi u Beogradu od 20. oktobra, a planirano je da poseta traje do 1. novembra.

Tema šeste revizije aranžmana MMF-a sa Srbijom jesu fiskalni rezultati i budžet za 2017. godinu, napredak reforme finansijskog sektora i ključne strukturalne reforme, kao i obaveze za narednu godinu.

Očekuje se dogovor o povećanju plata u javnom sektoru i penzija koje su umanjene od novembra ;2014. godine, a uoči sklapanja aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om, potpisanog u februaru 2015. godine.

Vlada Srbije po dogovoru sa MMF-om sprovodi mere štednje i reforme kojima se smanjuju budžetski deficit i javni dug i stvaraju povoljniji uslovi za rast privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: