Vučić: MMF traži manje plate, ja nešto veće

Biće teški razgovori s MMF, oni nikad nisu oduševljeni vojskom i policijom, ali smatram da su oni zaslužili povećanje i to ono koje nije simbolično, kaže Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

12:15

Vučić: MMF traži manje plate, ja nešto veće
Foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon zajedničke sednice dve vlade, a odgovarajući na pitanje koje to naše predloge MMF neće da prihvati, rekao da, najpre, ne želi da se obraća javnosti u vezi s tim razgovorima, jer "oni su naši prijatelji, pomažu nam da država bude zdrava i uvek su mnogo oprezniji, mada i ja sam veoma oprezan".

"Oni nađu druga pravila, iako kažu da je rezultat bolji, ali da zadržimo rezervu, traže da prosečna primanja budu manja, ja da budu nešto veća, ne zato što sam neoprezan, već znam da možemo i bolje", rekao je Vučić.

Ove godine, kako je naveo, u dogovoru sa MMF bio je predviđen deficit budžeta od milijardu i deset miliona evra.

To je deciit kojim bi MMF bio zadovolja, sa svim sto ćemo da platimo sto nas neko ranije uveo u grdne probleme, i sa tim što ćemo penzionere da obradujemo ne samo stalnim povećanjem već i jednokratnom pomoći, mi nećemo imati deficit ni od 200 miliona, a to je pet puta manje od onog što je MMF predvideo, poručio je Vučić.

MMF nama pojačava sada, kažu da možemo da imamo 600 miliona deficita, mi ćemo pokušati da to bude do 300 milona, ne veći, koji ne bi zaustavljao razvoj, već koji moze pozitivno da utice na dalji rast, rekao je Vučić.

"Njihova je procena ove godine 2,7 rast, sledeće tri odsto, a mi ćemo pokušati da to bude 3,5 rast", poručio je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: