"U Vojvodini veća nezaposlenost nego na jugu"

Premijer Aleksandar Vučić kazao je da će više sredstava biti uloženo u pokrajinu pošto je nezaposlenost u njoj veća nego na jugu Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

11:48

Foto: Tanjug

"Danas smo na ozbiljan način razgovarali o rešavanju problema građana Vojvodine. Odlučili smo da prebacimo prvi novac Novom Sadu kako bi se pripremio za evropsku prestonicu kulture, četiri miliona evra za zgradu RTV-a, iako sam smatrao da je to preskupo, ali smo prihvatili sugestije", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, o trošku državnog budžeta biće obnovljena putna infrastruktura u Vojvodini, uključujući i 37 kilometara Fruškogorskog koridora, ali i zdravstvene institucije i ustanove kulture poput Subotičkog pozorišta.

Vučić je dodao da će biti donet Zakon o finansiranju Vojvodine, ali i da trenutno nema problema u finansiranju Pokrajine.

"To je pokazatelj da naša vojna industrija i te kako može da napreduje i da ima budućnost. Ulaganjem u našu odbranu odvraćamo potencijalnog protivnika", kazao je Vučić nakon zajedničke konferencije Vlada Srbije i Vojvodine.

On je istakao da je iz republičkog budžeta već danas prebačeno dva miliona evra za "Ipsilon" krak u Subotici, koji su prethodne vlasti najavljivale godinama, a od rezultata nije bilo ništa.

Premijer je to naveo kao primer politike vlade prema Vojvodini, u koju će, kako je najavio na pres konferenciji u Novom Sadu ubuduće biti uloženo znatno sredstava.

Vučić je rekao da se razgovaralo o padu dobiti NIS-a, dodajući da država želi da ulaže u Vojvodinu, jer ljudi u Srbiji, kako je naveo, ne znaju da su u Vojvodini posle Beograda najveće plate, ali u Vojvodini je i najveća stopa nezaposlenosti, veća nego na jugu Srbije.

"To je loša stvar, ali sam uveren da ćemo imati uspeha u rešavanju svih pitanja", poručio je Vučić.

Taj novac ćemo da damo, dodao je, ali oni imaju obavezu da visinu novca koji je predvijen prvim planovima smanje i da pokušaju da uštede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: