Pored "Stepe" kao kroz levak, muke vozača

Od Trošarine do naselja Braće Jerković formiraju se velike kolone vozila. Gradski čelnici najavljuju izgradnju širokog bulevara od Borske do petlje "Lasta".

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 21.10.2016.

11:56

Pored
Foto: Youtube, screenshot

Uske, a prometne ulice, sa velikim saobraćajnim opterećenjem oko naselja “Stepa Stepanović” već četiri godine zadaju muke stanarima tog dela grada, ali i svim ostalim vozačima koji svakodnevno ovuda prolaze.

Kolski prilaz novoizgrađenom bloku, naročito iz Ulice kružni put, kao i izlaz izuzetno su problematični. Osim što je, zbog onih koji koriste ovaj prilaz, saobraćaj usporen, i bezbednost učesnika je ugrožena, pišu Večernje novosti.

Problem će biti otklonjen izgradnjom nedostajućih, odgovarajućih saobraćajnica, ali rešenje se, nažalost, ne nazire skoro, s ozbirom na to da je planirana izgradnja putne infrastrukture stigla tek do rešavanja imovinskopravnih odnosa.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali naglasio je da grad ima planove kako da ovaj deo grada rastereti od saobraćaja novom putnom mrežom.

U okviru Spoljne magistralne tangente nalazi se i deonica Borska - petlja "Lasta", koja je dugačka skoro pet kilometara. Ova saobraćajnica obuhvata potez od Borske ulice, preko Save Maškovića, pored naselja "Stepa Stepanović" i Braće Jerković do auto-puta i petlje "Lasta".

“Do sada su formirane građevinske parcele za sve sektore saobraćajnice, a preostalo je da se reše imovinskopravni odnosi”, kaže Siniša Mali.

“Istovremeno, u toku je izrada projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova, a ugovorena je i tehnička kontrola ovih projekata”, navodi on.

Prilikom izgradnje naselja “Stepa Stepanović” ostavljen je priključak na postojeću ulicu Kružni put. S obzirom na to da se izgradnjom saobraćajnice Borska - petlja "Lasta" ukida Kružni put, predviđeno je da priključak iz naselja bude na novoizgrađenoj magistrali Borska - petlja "Lasta".

Prema rečima gradonačelnika, za ovaj priključak u toku su postupci za pribavljanje neophodnog zemljišta, koje je u vlasništvu građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: