Vučić i MMF: Bez dogovora o nivou povećanja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Misije Međunarodnog monetarnog fonda nisu se danas saglasili o nivou povećanja plata i penzija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

11:23

Vučić i MMF: Bez dogovora o nivou povećanja
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju posle sastanka, planirano je da razgovori o tome budu nastavljeni u narednih desetak dana, tokom boravka misije u Beogradu.

Predstavnici MMF-a pohvalili su u razgovoru s premijerom dobre rezultate koje je Srbija postigla i stanje u srpskom budžetu po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

Tokom sastanka istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Predstavnici misije MMF-a naglasili su da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS-a i Srbijagasa.

Vučić je s predstavnicima MMF, koji borave u Beogradu u šestoj reviziji sporazuma sa Srbijom, razgovarao o aktuelnim temama u vezi s aranžmanom MMF-a, navodi se u saopštenju.

Srbija je sa MMF-om zaključila stendbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko milijardu i 200 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: