"Kao lekar koji pogleda krvni sud i kaže to je to"

Boravak predstavnika Vlade Srbije na jugu zemlje veoma je bio važan kako bi se čuli problemi građana u tom delu Srbije, kaže Milan Krkobabić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

10:20

Foto: B92 screenshot

Ključna stvar u narednom periodu trebalo bi da bude otvaranje novih radnih mesta i pokretanje privredne aktivnosti, smatra on.

"Građani sa juga su shvatili da su uvaženi i bitni deo Srbije, odnosno na isti način tretirani kao građani Beograda i to ljudima mnogo znači. Ovo je bila prilika da se čelnim ljudima zemlje kaže sve, a i smisao posete bio je da se izađe iz kabineta, čuju građani i shvati šta su njihovi problemi", rekao je Krkobabić za Pink.

Kako je naveo, među glavnim pitanjima građana bilo je kad će plate i penzije da se povećaju.

"Odgovore znaju i oni i ja. Počeli smo sa novootvorenim fabrikama, radiće mladi ljudi, uplaćivaće doprinose, puniće se penzioni fond i to je jedini način da bi neko dobio platu i penziju, da u tom fondu moraju da postoje sredstva", rekao je on.

Ministar je istakao da su ključni faktori pokretanje privredne aktivnosti i otvaranje fabrika.

Kako je rekao, na lokalu su uvek važna i pitanja infrastrukture, odnosno saobraćajnice i lokalni putevi i da se u tome neće zaostajati.

Govoreći o javnim preduzećima, Krkobabić je rekao da sistem mora da funkciniše, odnosno da se prati nadzor nad tim preduzećima i da, kako je dodao, "sve bude usklađeno i vođeno".

"Oni su vrlo bitan resurs države i važno je da ta preduzeća budu profitabilna. Kod javnih preduzeća treba snimiti situaciju, videti čime raspolažemo, detaljno pogledati programe i poslovanja i ono što je ključno javne nabavke. Onda dolazimo do utvrđivanja optimalnog broja zaposlenih i tu hoćemo da imamo podršku svih zaposlenih i sindikata", rekao je Krkobabić.

N apitanje da li će se on time baviti, Krkobabić je kazao da će se baviti resorni ministri ali i on ako mu to bude zaduženje.

“Četiri godine sam vodio najuspešnije javno preduzeće i znam kao lekar koji pogleda krvni sud i kaže to je to”, naveo je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: