Deficit zbog Petrohemije: "Čistimo gluposti"

Napravićemo mali deficit u decembru kako bismo vratili dugove petrohemijskog kompleksa, a zatim ćemo pokušati da im nađemo partnera, kaže Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

12:17

Deficit zbog Petrohemije:
Foto: Tanjug

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Kikindi, rekao da ne postoje ljudi koji su zainteresovani za privatizaciju petrohemijskog kompleksa dokle god ta preduzeća imaju dugove.

"Srbija je bukvalno finansijski krvarila zbog petrohemijskog kompleksa. To će biti slučaj i u decembru, ali želimo sve da očistimo, da nemamo dugove iz prošlosti, jer tako postoji šansa da nađemo strateškog partnera", rekao je Vučić.

On je istakao da će, kada budu očišćeni dugovi, to biti druga priča.

"Namera nam je da napravimo mali deficit u decembru, da počistimo gluposti koje su stručnjaci za belosvetsku politiku napravili i koji sve znaju, samo nisu znali ništa da urade u našoj zemlji, osim da zatvore fabrike i budu još bogatiji", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: