Rok istekao, ko će kupiti srpske kasarne?

Zainteresovanih za kupovinu vojnih objekata ima i očekuje se da do kraja nedelje komisija otvori ponude, kaže portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2016.

09:30

Rok istekao, ko će kupiti srpske kasarne?
Foto: Youtube, screenshot

Krivokapić je precizirao da je od 2006. do sada prodat 91 vojni objekat čija je ukupna vrednost veća od 114 miliona dinara.

Rok za prijavu zainteresovanih za kupovinu vojnih objekata koje Vojska ne koristi istekao je pre dva dana, a Krivokapić kaže da je ovakav vid prodaje nepokrenosti koje nisu neophodne za normalno funkcionisanje sistema odbrane putem oglašavanja jedan od načina da se prikupe sredstva kao vid podrške reformi sistema odbrane i poboljšanja materijalnog statusa.

"Drugi način je otkupljivanje od lokalnih samouprava", rekao je Krivokapić na RTS-u i dodao da su od 91 vojnog objekta koji je do sada prodat, dve trećine uzele lokalne samouprave.

"Ukupna vrednost otuđenih objekata je veća od 114 miliona dinara, ali najveći deo tih sredstava smo prihodovali u stanovima za potrebe Ministarstva odbrane i vojske i to je 1.189 stanova", kaže Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: