U Srbiji niče 250 km auto-puta, evo i gde

U Srbiji se trenutno gradi oko 250 kilometara auto-puta i angažovano je preko 600 građevinskih kompanija koje su glavni izvođači ili podizvođači.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 18.10.2016.

19:08

U Srbiji niče 250 km auto-puta, evo i gde
Foto: Thinkstock

To je izjavio državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

"Od Niša prema bugarskoj granici gradi se 86 kilometara auto-puta, koji će se u raznim fazima puštati u saobraćaj, od Leskovca prema makedonskoj granici gradi se 74 kilometra puta, a od Beograda prema Preljini 100 kilometara", rekao je Poledica na Ekonomskom samitu Srbije u Beogradu.

Prema njegovim rečima, kada se završe deonice na međunarodnim koridorima, ostaje da se ubrzaju procedure na graničnim prelazima.

"U saradnji sa EU pokušavamo da nađemo modalitete da pojednostavimo sve formalnosti na graničnim prlelzima kako bi na železničkim graničnim prelazima smanjili vreme zadržavaje vozova za duplo", rekao je on.

Istakao je i da će se raditi na izgradnji logističkih centara i najavio da će jedan takav biće izgrađen u Batajnici, na 80 hektara.

"Cilj nam je da pored izgradnje puteva, železničkih pruga, logističkih centara i mostova, pokušamo da pomognemo privredi i građanima i smanjimo logističke troškove, vreme putovanja, skladištenja i čuvanja zaliha, kako bi naša privreda mogao da ima koristi od velikih investicija u transportnu infrastrukturu", rekao je Poledica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: