BG: Potpuno novi izgled poznatog dela grada

Zgrada bivšeg Saveznog MUP u Ulici kneza Miloša uveliko se ruši, bageri uklanjaju šut i raščišćavanje će trajati šest meseci.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.10.2016.

17:36

BG: Potpuno novi izgled poznatog dela grada
Foto: Thinkstock

Na proleće će na tom mestu početi izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa.

Gradski menadžer Goran Vesić nedavno je izjavio da je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda izdao dozvolu za rušenje ovog objekta, podseća se u saopštenju.

"Istovremeno sa rušenjem objekta, Grad Beograd će najkasnije do marta usvojiti plan detaljne regulacije za ovaj kompleks, kako bi do kraja aprila bili stvoreni uslovi za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa", rekao je Vesić.

On je istakao da je sa investitorom postignut dogovor da uredi i održava park koji se nalazi između zgrade bivšeg saveznog MUP-a i "Mostara".

"Time će Beograd dobiti divnu zelenu oazu. Ako tome dodamo da ćemo 2018. godine biti u prilici da radimo rekonstrukciju ulice kneza Miloša sa podzemnom garažom u jednom nivou ispod ulice, jasno je da će ovaj deo grada izgledati potpuno drugačije", naglasio je Vesić, navodi se u saopštenju.

Vesić je dodao da je nova investicija u naš grad, u kojoj će biti izgrađeno više desetine hiljada kvadrata, dokaz da je Beograd postao najatraktivnije mesto za investiranje u ovom delu Evrope.

"Pre dve i po godine kada je sadašnja gradska vlast izabrana, zatekli smo tri velika gradilišta u Beogradu, a danas samo grad ima 61 gradilište pored više desetina gradilišta privatnih investitora. Beograd se posle mnogo godina ponovo razvija i postao je grad kranova", naveo je gradski menadžer.

Kako je rekao, "investicioni bum" u Beogradu dokaz je uspešnosti ekonomske politike vlade premijera Aleksandra Vučića, kao i da investitori veruju da je Srbija stabilna zemlja u koju mogu da investiraju svoj novac..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: