Šta je s placem koji je prodat za 3 mlrd RSD

Na najskuplje plaćenoj parceli u Novom Sadu, na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod "Spensa", ovih dana je veoma živo.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 18.10.2016.

15:08

Šta je s placem koji je prodat za 3 mlrd RSD
(Foto: Thinkstock.com)

Uklonjeni su sportski tereni, izmešta se vrelovod, a tu je i ekipa za geomehanička istraživanja terena, koja su neophodna pre početka glavnih radova.

"Nepi ril estejt" je, podsećamo, najatraktivnije građevinsko zemljište na aukciji u Zavodu za izgradnju grada platio 31 milion evra, a krajem maja u gradski budžet su uplatili 3.774.000.000 dinara. Za ovaj najskuplji plac, površine 32.948 kvadratnih metara, južnoafrička kompanija je izdvojila, čak, oko 1,2 milijarde dinara više od početne cene.

"Planiramo da do kraja meseca i zvanično obavimo primopredaju zemljišta, ali se već sada, prema dogovoru sa gradskim vlastima, uklanja vrelovod, kako bi mogli nesmetano da nastavimo s radovima", navodi Nemanja Savčić, menadžer u "Nepiju". - Tu je i ekipa stručnjaka koja obavlja geomehanička istraživanja i proverava osobine zemljišta da bismo imali sve neophodne podatke za izradu projekta.

Savčić najavljuje da bi do kraja meseca trebalo da bude izabran i javnosti predstavljen idejni projekat budućeg tržnog centra. Uz to, menadžment "Nepija" intenzivno radi na dobijanju građevinske dozvole i na kontaktima sa potencijalnim zakupcima poslovnog prostora.

Prvi obimni građevinski radovi, po rečima Savčića, mogli bi da otpočnu u februaru ili martu, da bi, kako je planirano, novi tržni centar bio otvoren u 2018. U njegovu izgradnju biće uloženo više od 60 miliona evra, jer su urbanisti predvideli objekat površine oko 115.000 kvadratnih metara, sa sportsko rekreativnim sadržajima.

Iz "Nepija" su rekli Večernjim novostima da bi se u budućem šoping centru, uz prodavnice bili i bioskopi, kuglane i drugi zabavni sadržaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: