Počinje preusmeravanje od Bubanj Potoka/FOTO

Prve četiri saobraćajne trake na novoj naplatnoj stanici Vrčin, čija je gradnja u toku, od danas bi trebalo da budu u funkciji, piše Politika.

Srbija

Izvor: Politika

Utorak, 18.10.2016.

14:15

Počinje preusmeravanje od Bubanj Potoka/FOTO
Foto: Screenshot/Putevi Srbije

Trake na koje bi trebalo da bude preusmeren saobraćaj nalaze se s desne strane auto-puta iz pravca Beograda ka Nišu. Preusmeravanje saobraćaja preduslov je za početak radova na samom auto-putu, odnosno na potezu koji će biti deo budućeg kompleksa naplatne rampe.

Otvaranje prvih traka na novoj stanici bilo je predviđeno za jun, a kraj svih radova za polovinu oktobra. Prema poslednjim informacijama iz Puteva Srbije, završetak svih radova na rampi, koja se gradi na drugom kilometru od isključenja, pomeren je za sedam meseci, pa bi ova stanica u punom kapacitetu trebalo da bude od 15. maja 2017.
Foto: Screenshot/Putevi Srbije
Stanicu Vrčin gradi grupa izvođača (Štrabag, Vojvodinaput i PZP Zaječar), a posao je vredan 2,1 milijardu dinara. Štrabag na Bubanj Potoku, sa desne strane od postojeće naplatne rampe, gradi i prvu Ikeinu robnu kuću u našoj zemlji, koja bi trebalo da bude završena narednog leta.

"Štrabag je pobedio i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku, što je za nas veoma važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kući, i radujemo se što će nam biti partner na unapređenju infrastrukture i razvoja Bubanj Potoka”, rekao je jednom prilikom Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije Ikea Jugoistočna Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: