"U martu gotove 3 deonice Koridora 10"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izrazila je očekivanje da će Vladi u fokusu u narednom periodu biti završetak infrastrukturnih projekata.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

13:01

Foto: Tanjug

Ona je kao primer navela da će u martu sledeće godine biti završene tri deonice železničkog Koridora 10.

Govoreći o planovima u narednom periodu ona je rekla da će na Samitu Kine i zemalja Centralne i jugoistočne Evrope u Rigi biti potpisani ugovori o finansiranju dva projekta – modernizacija pruge Beograd-Budimpešta i autoput Surčin-Obrenovac.

Ona je, u izjavi novinarima na 16. Ekonomskom samitu, kazala da će se država u narendom periodu takođe fokusirati na reformu katastra.

Ukazala je, na pitanje o saradnji sa RS, da je vrlo važan projekat i izgradnja mosta Ljubovija-Bratunac, te da su vremenske prilike napravile problem oko nedelju dana, i da očekuje da će se poslednji stub uskoro postaviti i spojiti most.

Prema njenim rečima trebalo bi iduće godine da most bude prohodan za pešake i vozila.

Dalje je ukazala da postoje određeni razgovori da se konačno pronađe zakonski način da se priznaju licenece svih građevinara iz RS i obratno.

"Nije bilo jednostavno uskladiti zakone da bi to mogli uraditi", navela je Mihajlović.

Mihajlović je istakla da je Vlada Srbije od prošlog Ekonomskog samita do ovog dosta toga uradila, ali da, ona kao i ostali članovi vlade uvek želi više i zato nikada nije super zadovoljna.

"Kada posmatramo ceo region Zapadnog balkana Srbija je za kratko vreme napravila ozbiljne korake u ekonomskim reformama. Pogledajte elektronsku građevinsku dozvolu koja je revolucionarni pomak u Srbiji", kazala je ona.

Takođe je dodala da ako se pogleda čista statistika udeo građevinarstva u BDP bio je 4,5 a danas 5,7 odsto, i to za samo 2,5 godine.

Niko, prema njenim rečima, ne kaže da je sve fantastično ali idemo bržim koracima nego što je to bio slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: