"To je spomenik propadanja, a autoput užasan" FOTO

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je u Kuršumlijskoj banji nameru države da preuzme kontrolu i staranje nad banjama u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

12:34

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da je Kuršumlijska banja još jedan "spomenik našeg propadanja, ne toliko iz devedesetih, nego iz dvehiljaditih godina", da je namera vlade da reši imovinsko-pravne odnose i nađe investitore.

Najbolje bi bilo da nađemo privatnike odmah. Ne možemo da dozvolimo da banja ostane u ovakvom stanju”, rekao je Vučić i dodao da je to moguće, jer država ima malo više novca u budžetu.

On je rekao da su banje uništene 2005. i 2006. godine, da su zatvorene pre 10 godina, a "sada to neko treba da popravi".
Foto: Tanjug
"Postaraćemo se da banja ne bude izgubljeni spomenik iz prošlih vremena iz kojih smo izašli kao gubitnici", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
On je naveo da je za obnovu banje potrebno dosta novca, ali da je vlada spremna i za javno-privatno partnertstvo, budući da je taj deo Srbije od velikog strateškog, političkog i ekonomskog značaja.

Vučić je rekao da je potrebno mnogo novca. “Mi ćemo da uradimo infrastrukturu, pa da pronadjemo partnera”, rekao je on i dodao: “Da popravimo i uredimo sve što su ostavili uništeno”.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, auto-put ka Prištini biće veoma važan za taj deo Kuršumlije, navodeći da je za sada auto-put od Kuršumlije ka Merdaru užasan.

“Radićemo auto-put 77 kilometara do Merdara, mi smo daleko odmakli”, kaže on.
Foto: Tanjug
„Ja se ne plašim svog naroda, idem da čujem šta ljudi misle“, rekao je on i istakao da čuje i psovke i pohvale.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: