Ruska mašinerija "napada" Koridor 10

Kompanija "RŽD Internešenel" počinje radove na deonici Vinarci - Đorđevo, poslednjoj od tri deonice evropskog železničkog Koridora 10.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.10.2016.

11:52

Ruska mašinerija
Foto: B92

Kako je saopšteno iz "RŽD Internešenel", na toj 15 kilometara dugoj deonici, biće izvedena potpuna zamena donjeg i gornjeg stroja koloseka, pet skretnica, preuređeno 11 prelaza, izvedena rekonstrukcija stanica i niskih perona, ugradnja odvodnih kanala, kao i sanacija kontaktne mreže, Š i TT sistema.

Kao i na drugim južnim deonicama Koridora 10, svi građevinsko-montažni radovi će se izvoditi u režimu 36-časovnih tehnoloških zatvaranja koloseka bez potpunog prekida saobraćaja vozova, pri tome niz radova će izvesti srpske kompanije - podizvođači.

Nakon završetka rekonstrukcije brzina putničkih vozova, koja sada ne prelazi 50 km na čas, povećaće se do 120 km na sat.

Očekuje se da će rekonstrukcija deonica Vinarci-Đorđevo koje se rekonstruišu u skladu sa Aneksom br. 2.2 uz osnovi Ugovor biti završena u drugom kvartalu 2017. godine.

Dve južne deonice Vranjska Banja - Ristovac i Bujanovac - Bukarevac, gde su radovi počeli u aprilu 2016. godine, uskoro će biti privedene kraju.

Vrednost tog projekta iznosi više od 38 miliona američkih dolara i realizuje se iz ruskog državnog kredita, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: