Sad se čuje daleko: Kina nas pominje kao adut

Državni savetnik u kineskoj vladi Jang Jieči je u osvrtu na sumit G20 u Hangdžouu kazao da je uspešna organizacija ispunila očekivanja koji su svi imali od Kine

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.10.2016.

13:29

Sad se čuje daleko: Kina nas pominje kao adut
Foto: Tanjug, arhiva

On je u govoru među "značajnim projektima" koje je Kina pokrenula u svetu naveo i prugu Budimpešta-Beograd.

Kako navodi Fena, Jang je naveo da je septembarski samit G20 bio vrlo važan sastanak održan u veoma složenoj situaciji usled najrazličitijih izazova i visokih očekivanja svih strana.

Visoki kineski funkcioner se osvrnuo i na inicijativu "Jedan pojas, jedan put", u koju je uključena i Srbija, a koju je javnosti u jesen 2013. predstavio kineski predsednik Si Đinping.

"Trenutno, više od stotinu zemalja i međunarodnih organizacija učestvuje u ovoj inicijativi... pokrenut je niz značajnih projekata poput pruge Kina-Laos, pruge visoke brzine Džakarta-Bandung i pruge Budimpešta-Beograd, što proizvodi jako dobre efekte", naveo je Jieči i dodao da će Kina nastaviti izgradnju "Pojasa i puta" svim snagama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: