"Ova dva mlada čoveka su primer šta Srbiji treba"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država ubuduće, koliko god bude mogla, pomagati mladim ljudima koji odluče da pokrenu sopstveni posao.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

17:18

Foto: Tanjug

Vučić je prilikom obilaska preduzeća koje se bavi proizvodnjom elektronskih ruleta, slot aparata, kao i svetlosne i saobraćajne signalizacije "Fazi", rekao da su dva mlada čoveka koji su ponovo pokrenuli to preduzeće pravi primer onoga što je potrebno Srbiji.

"Ovo je pravi put kojim želimo da Srbija ide, da bude više ovakvih momaka i svima bi nam bilo bolje", rekao je Vučić.

On je dodao da su vlasnici firme, koja danas zapošljava 47 ljudi, krenuli u biznis, a da nisu računali na državu, ali da će im država ubuduće pomagati, koliko bude mogla, kako bi imali više zaposlenih.

"Čestitam im na znanju i tome što su pokazali da njihovom pameću mogu da naprave komplikovane mašine i nadam se da će u našim halama poput Pionira ili Arene, moći da vidimo njihove semafore", rekao je Vučić.

Direktor kompanije “Fazi” Vladimir Vukomanović kazao je da je kompletan proizvodni program tog preduzeća koji se plasira u Srbiji, ali i izvozi u oko 30 zemalja sveta, dizajniran i razvijen u pogonima firme smeštene u Nišu.

On je Tanjugu kazao da je to preduzeće jedno od pet najvećih proizvođača u oblasti elektronskih ruleta i da sarađuje sa 340 dobavljača iz Srbije i sa oko 60 iz inostranstva.

“Naši proizvodi su glavni bitan faktor IT industrije i industrije zabave i očekujemo da će potražnja za našim proizvodima rastii i daćemo da proširimo naš proizvodni pogon”, istakao je on.

Vukomanović je najavio da je u planu da se otvori još jedan proizvodni pogon i da broj zaposlenih u toj kompaniji u narednih godinu dana bude udvostručen, podsetivši da u preduzeću trenutno ima 47 zaposlenih, od kojih su 27 sa visokom stručnom spremom, a 21 su diplomirani inženjeri elektrotehnike.

On je kazao i da će podrška tom preduzeću, koju je najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, mnogo značiti kompaniji Fazi, ali je dodao da očekuje i pomoć kada je reč o kreditiranju i subvencijama oko dalje proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: