“Morao sam da zovem ambasadora Kine da se izvinim"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom poslednjeg spornog snimka iz kompanije Jura da se tamo ništa ne zbiva.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

14:57

“Morao sam da zovem ambasadora Kine da se izvinim
Foto: Tanjug

“Ništa se ne zbiva u Juri, već Srbi vole da kukaju, taj slučaj ne postoji”, izjavio je Vučić za TV Prva na pitanje kako se objašnjava toliki broj pritužbi na rad južnokorejske kompanije u Srbiji i odnos prema zaposlenima.

“Pitajte te ljude u Juri da daju otkaz, pa neće da daju otkaz. Idi ti pa im nađi posao”, naveo je Vučić i istakao da je “naš problem što mnogo volimo da kukamo i zato toliko zaostajemo”.

Kao još jedan primer neopravdane kritike prema stranim investitorima u Srebiji, Vučič je naveo situaciju zbog koje se jutros izvinjavao kineskom ambasadoru, ali nije naveo na koji slučaj konkretnio misli.

“Jutros sam se izvinio kineskom ambasadoru što je morao da sluša gluposti od naših političara i što su kritikovali investicije iz Kine”, naveo je Vučić.

On je istakao da je saradnja sa Kinom odlična i da će uskoro biti ukinute vize sa tom zemljom što će omogućiti otvaranje prema Kini i uvođenje direktnih letova Beograd-Peking, a nada se i Beograd-Šangaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: