Vučić: A koja nam je luka bliža od Drača

Kada bude napravljen auto-put Niš-Priština od Beograda do Drača će se stizati za samo četiri i po sata i srpski privrednici imaće dobru vezu s albanskim lukama.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

11:00

Vučić: A koja nam je luka bliža od Drača
Foto: Tanjug

To je izjavio srpski premijer Aleksandar Vučić na srpsko-albanskom poslovnom forumu u Nišu.

Vučić je rekao da naša strana brže radi na dokumentaciji za projekat dela tog auto-puta nego prištinska strana.

“Taj auto-put je značajan za ceo taj deo Srbije, za sve četiri opštine u topličkom regionu, ceo nišavski region. Kada napravimo taj auto-put iz Beograda do Tirane i Drača će se stizati za četiri i po sata, pa vas onda pitam, poštovani srpski privrednici, koja će luka da vam bude najbliža, zašto to da ne iskoristimo i ne uradimo nešto za sebe i svoju zemlju?”, naglasio je Vučić.

On je rekao da je to pogled u budućnost i pozvao srpske privrednike da gledaju u budućnost.

“Dobro je analizirati sadašnjost, odlično je proučavati prošlost, ali najvažniji je živeti i raditi za budućnost. Živeli dobri odnosi između Srbije i Albanije”, poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: