"Mi plaćamo 12.500 RSD, oni ništa i nikom ništa"

Prodavci na Zelenoj pijaci u Smederevu kritikuju gradsku vlast i komunalnu inspekciju jer tolerišu prodavce koji ne plaćaju pijačninu i zakup tezge.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.10.2016.

14:40

Foto: Tanjug

"Nama ti ljudi ne smetaju, nego nam smeta što plaćamo tezge, zakup magacina, pijačninu, parking, a onda moramo da prodajemo skuplje nego oni po ćoškovima i na stepeništu", rekao je prodavac povrća Aleksandar Kitanović.

On je dodao da su tokom leta na Zelenoj pijaci u naselju Carina "svi prodavci koji zakupljuju tezge 20 i 30 godina napustili pijacu protestujući zbog tolerisanja sive ekonomije".

Prodavac južnog voća i domaćeg povrća Mića Nikolić rekao je da svakog meseca mora da odvoji 12.500 dinara za tezgu.

"Prijavljen sam kao vlasnik samostalne trgovine, prodajem pored zeleniša i južno voće za koje je potrebna posebna dozvola za uvoz, koja se takođe plaća", rekao je on i dodao da "povlašćeni trgovci" dolaze iz udaljenih gradova jer im se isplati.

Komunalna inspekcija je, navode prodavci, prvi put posle više godina sredinom jula reagovala na pritužbe građana i uklonila trgovce na crno koji su na ulicama prodavali robu iz automobila i kombija, kao i na stepeništu pijace.

Dodaju da su oni koji su prodavali na ulazima u pijacu sutradan ponovo nastavili da rade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: