Autobusi na reklamaciji, a "srpski mercedes"...

Umesto deset novih autobusa "Ikarbusa" na "Manovoj" šasiji, GSP "Beograd" prošle sedmice isporučeno je osam.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

10:03

Autobusi na reklamaciji, a
Foto: Tanjug

Stigli su u pogon "Kosmaj" i od utorka su u redovnom saobraćaju raspoređeni na linijama 27E, 53, 89 i 302. Dva su vraćena proizvođaču, pišu Večernje novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, neispravni autobusi su na reklamaciji i nisu čak ni stigli do pogona.

“Još dok su stajali ispred Skupštine grada ustanovljeno je da imaju povećanu temperaturu rada motora”, kaže sagovornik "Novosti" iz pogona "Kosmaj".

“S obzirom na to da nije sitnica, odmah je to reklamirano i poslati su na sređivanje. Na pet je uočen problem sa sistemom vebasto, odnosno neispravnim grejanjem, a neki i prokišnjavaju na mestima gde su postavljene kamere. Zbog pomenutih nedostataka pet vozila u ponedeljak nije ni izašlo na teren. Autobusi imaju još nedostataka, ali u odnosu na pomenuto, reč je o sitnicama”, objašnjava on.

"Ikarbus 112M" je niskopodni autobus namenjen prevozu putnika u gradskom saobraćaju. Dug je 12 metara, ima troja vrata i 34 mesta za sedenje, a ukupan kapacitet je do 100 putnika.

Kako je najavljeno, ostalih deset "Ikarbusovih" vozila na "Manovoj" šasiji biće isporučeno početkom novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: