Još 15 miliona € da Most na Adi bude kompletan

Pristupne saobraćajnice mostu na Adi biće gotove do juna naredne godine, što će obezbediti bolju povezanost Tošinog bunara sa Starim gradom.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

19:37

Još 15 miliona € da Most na Adi bude kompletan
(Foto: Thinkstock.com)

To je rekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je danas obišao radove radove na toj saobraćajnici.

On je istakao da je projekat koštao 13 miliona evra i izrazio zadovoljstvo zato što izvođači radova poštuju rokove, napominjući da i grad Beograd plaća svoje obaveze na vreme.

"To je slika Beograda koji je postao ogromno gradilište, gradi se na sve strane, i infrastruktura i saobraćajnice i privatni investitori dolaze ovde, na taj način zapošljavamo naše ljude i naše firme a ulepšavamo naš grad, što je obećanje koje smo dali na početku našeg mandata", istako je Mali.

Kako je najavio, do kraja oktobra se očekuje i tender za izvođenje radova na šinama preko mosta na Adi, a do kraja godine, ili početkom naredne da bude izabran izvođač radova za taj projekat.

Vrednost tih radova biće, navodi Mali, 15 miliona evra i on će obezbediti da se kompleks mosta na Adi potpuno stavi u funkciju.

Za 2018. godinu planira se, najavio je gradonačelnik, idejno rešenje za tunel kroz Topčider i tunel od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana.

Kraj tih projekata može se očekivati, prema njegovim rečima, do 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: