1.700 se isključilo, zato je sad grejanje loše

Problemi s grejanjem u Nišu posledica masovnog isključivanja potrošača s daljinskog grejanja, kaže vršilac dužnosti direktora Gradske toplane Zoran Stojanović

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

08:42

1.700 se isključilo, zato je sad grejanje loše
Foto: Thinkstock

Stojanović je objasnio da su problemi s grejanjem prozrokovani time što je toplana proteklog leta morala da ceo sistem isprazni kako bi isključila s mreže preko 1.700 korisnika.

Prema njegovim rečima, sistem je ponovo napunjen vodom, ali nije bilo mogućnosti da se proveri da li je vazduh ostao "zarobljen" u cevima sve dok kotlarnice nisu počele da greju.

"Sada radimo po prijavama građana, a prioritet imaju zgrade u kojima svi stanovi nemaju grejanje", rekao je Stojanović i dodao da je sigurno da ove nedelje grejanje neće imati Prirodno-matematički fakultet i stanovnici naselja Crvena zvezda.

"Ispostavilo se da popravka cevovoda nije moguća i da ćemo morati da ga izmestimo da prolazi iznad romskog naselja. Ti radovi potrajaće oko nedelju dana", istakao je Stojanović.

Niška Gradska toplana počela je u subotu "tople" probe sistema daljinskog grejanja, ali su radijatori ostali hladni u velikom broju stanova, što je izazvalo ogorčenje stanara.

Zbog previsokih računa za grejanje tokom ove godine Gradskoj toplani je stiglo skoro 3.000 zahteva korisnika za isključenje s mreže, a isključeno je njih 1.738 koji su ispunili sve neophodne uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: