Zastoj proizvodnje u Petrohemiji zbog remonta

Hemijska industrija Pančevo (HIP) Petrohemija najavila je da će od 8. do 19. oktobra privremeno obustaviti proizvodnju zbog remonta opreme u fabrici Etilen.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2016.

19:50

Zastoj proizvodnje u Petrohemiji zbog remonta
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, zastoj u proizvodnji biće iskorišćen za sanaciju, čišćenje i remont procesne opreme, a proizvodnja će biti obustavljena i u Fabrici polietilena visoke gustine (PEVG) i Fabrici polietilena niske gustine (PENG).

Dodaje se da se prilikom zaustavljanja fabrika može očekivati pojačan plamen na baklji zbog poštovanja bezbednosne procedure, a moguća je i povećana buka.

"Sve planske obaveze koje ima prema kupcima, HIP Petrohemija će nastaviti da izvršava i tokom zastoja, sa ciljem da tržište bude uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima", piše u saopštenju.

O zaustavljanju fabrika, kako se dodaje, obaveštene su sve nadležne institucije.

HIP Petrohemija navodi i da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: