FAP sprema kamione za Arape, sad vraća i radnike

Fabrika automobila Priboj, koja posle odlaska 636 radnika ima samo 15 zaposlenih, angažovala je 85 majstora, inženjera i ekonomista.

Srbija

Izvor: Blic

Subota, 01.10.2016.

10:56

FAP sprema kamione za Arape, sad vraća i radnike
Foto: Tanjug

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković, kaže da su to bivši radnici ove fabrike koji su se proletos opredelili da uz socijalni program napuste preduzeće.

"Sa njima smo potpisali ugovore na mesec dana i radiće pripremu za proizvodnju 30 kamiona koji će biti izvezeni u Ujedinjene Arapske Emirate. Kada oni završe svoj deo posla i počne proizvodnja, angažovaćemo radnike drugih struka u zavisnosti od potrebe", objašnjava Vuković.

Pre nekoliko meseci FAP je u Egipat poslao uzorak šasije za borbeno vozilo koje se trenutno testira u Sahari, a ukoliko proba uspe, kaže Vuković, do kraja godine se očekuje potpisivanje ugovora sa Egipćanima o isporuci 255 šasija.

FAP pregovara i sa kompanijom iz Gane o prodaji 50 kamiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: