Vučić: Molio sam sve, i samo sam Turke ubedio

Turski investitori dolaze da ulažu tamo gde prepoznaju dobar poslovni ambijent, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2016.

12:56

Vučić: Molio sam sve, i samo sam Turke ubedio
Foto: Tanjug

Vučić je rekao, prilikom otvaranja fabrike tekstila Tibet moda u Ćupriji, da je taj projekat, između ostalog, a možda i najviše, rezultat zalaganja ambasadora Turske u Srbiji Mehmeda Kemala Bozaja i turskih prijatelja koji su prepoznali dobar ambijent i dobre odnose i rešili baš tu da ulažu.

"Želimo da imamo dobre odnose sa Turskom. Mnogi su mu se smejali, a neki i ljutili, što nisam želeo sukobe sa muslimanima, što sam želeo mir i dobre odnose. A evo, ovo su rezultati dobrih odnosa, mi ih dočekujemo kao prijatelje”, rekao je Vučić.

Kako je primetio, on je obavezan da dovodi investitore, jer je za to izabran i plaćen, dok turski prijatelji to ne moraju, ali ipak su odabrali da ulažeuupravo u Srbiju.

On je kao primer pomenuo Krupanj, čijim je stanovnicima nakon poplava obećao da će dovesti strane investitore kako bi se obnovila fabrika Krupanjka.

“Molio sam ljude iz celog sveta da dođu u Krupanj i niko nije želeo. Govorili su da je daleko auto-put, da je mali broj radne snage i stanovništva. Samo je jedan čovek hteo da ode u Krupanj, da otvori fabriku i zaposli 150 ljudi, koji sada ima i 200”, rekao je Vučić ukazujući na direktora fabrike Džinsi Tanera Bujukdžana.

Dodao je i da će, kada bude završen Koridor 10, kroz Srbiju prolaziti dvostruko više turista, pre svega iz Turske, posebno ukoliko i kada budu dobili viznu liberalizaciju, što se, kako je rekao, može dogoditi u narednih godinu ili dve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: