Ćuprija dobila fabriku tekstila, pogon od milion €

Fabrika tekstila turske kompanije Tibet moda svečano je otvorena u Ćupriji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2016.

12:30

Ćuprija dobila fabriku tekstila, pogon od milion €
Foto: Tanjug

Vrpcu su presekli premijer Srbije Aleksandar Vučić, vlasnici Tibet mode Burak Galip Akurt i Melih Tengul i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, a zatim su sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmedom Kemalom Bozajem obišli proizvodni pogon i razgovarali sa zaposlenima.

Planirano je da u prvoj godini fabrika uposli 250 radnika, da bi u drugoj godini poslovanja broj zaposlenih dostigao 600, a u trećoj 1.000 radnika.

Vrednost projekta je oko milion evra, a ugovor o zakupu hale i administrativne zgrade nekadašnje štamparije “Mladost” potpisan je početkom avgusta ove godine između opštine i turske kompanije ČM koja u Srbiji posluje pod imenom “Tibet moda”.

Kako su istakli iz opštine turska investitor nije dobio od Vlade Srbije i opštine nikakvu subvenciju za otvaranje tog pogona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: