"Očekujemo investicije i turiste iz Poljske"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je ministru spoljnih poslova Poljske Vitoldu Vaščikovskom da očekuje povećanje ekonomske saradnje dve zemlje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2016.

11:10

Foto: Tanjug

Vaščikovski je kazao da Evropa čeka na Srbiju i da je Poljska tu da taj put ubrza.

Vučić je izrazio nadu da će nivo ekonomske saradnje dve zemlje biti povećan i istakao da Srbija želi više investitora i turista iz Poljske, saopšteno je iz Nemanjine 11 posle susreta dva premijera koji su razgovarali o bilateralnoj saradnji, jačanju ekonomske saradnje, evropskom putu Srbije i migrantskoj krizi.

Vučić je obavestio Vaščikovskog o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela i izrazio poštovanje prema izvanrednim rezultatima ekonomskih reformi u Poljskoj.

On je zahvalio poljskoj vladi na velikoj podršci koju pruža evropskom putu Srbije, stoji u saopštenju.

Ministar Vaščikovski istakao je da Evropa čeka na Srbiju, a Poljska je tu da taj put ubrza.

"Ne treba samo da ojačamo bilateralnu saradnju, već da podržimo vaš evropski put. Mi smo kroz proces pregovora sa EU prošli uspešno i želeli bismo da vam ponudimo naše iskustvo i pomoć u procesu pregovora sa EU", istakao je Vaščikovski i izrazio nadu da će se o nastavku i jačanju saradnje sa Srbijom razgovarati za dva meseca na sastanku Višegradske grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: