Govorili da su gej da bi zadržali posao

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je izjavio da seksualno opredeljenje nema uticaja na radno mesto.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 29.09.2016.

17:36

Govorili da su gej da bi zadržali posao
(Foto: Thinkstock.com)

"Prvi put čujem da se neko u Srbiji izjašnjava kao homoseksualac da bi dobio ili zadržao posao", rekao je Vulin u odgovoru na pitanje novinara da prokomentariše slučajeve da su se pojedini muškarci izjašnjavali kao homoseksualci da bi zadržali radno mesto.

Ministar je kazao da, ako neko misli da mu je najveća vrlina u životu seksualno opredeljenje onda se, kako je rekao, bolji da je propustio da uspostavim vezu između radnog mesta i seksualnog opredljenja.

"Ne vidim kakve to veze ima sa radnim mestom”, rekao je Vulin.

To što ste homoseksualac ili hterosekusualac je vaša privatna stvar, dodao je Vulin.

“Za društvo bi generalno bilo jako dobro da te stvari ostavljamo potpuno po strani, u smislu da to ne opredeljuje baš nikog i ne govori ništa ni o kome. Ne znam šta bih o tome mogao još da kažem”, dodao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: