Srbiji fale lokalni socijalno-ekonomski saveti

Jedan od načina unapređenja socijalnog dijaloga sindikata i poslodavaca je formiranje lokalnih socijalno-ekonomskih saveta, ocenjeno je na skupu u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

12:28

Srbiji fale lokalni socijalno-ekonomski saveti
Foto: Thinkstock

Na skupu "Socijalni dijalog između sindikata i poslodavaca u Srbiji", u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rečeno je da socijalno-ekonomski savet na lokalnom nivou postoji samo u Novom Sadu, dok je u Beogradu tek u začetku.

Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao da je da država spremna da pruži dobre usluge svima u socijalnom dijalog jer je to u interesu i poslodavaca - zbog profita, i radnika - zbog primanja.

Na skupu su govorili i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik UGS "Nezavisnost" Branislav Čanak i predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: