"Izgradnja nove zgrade RTV-a i tri angio-sale"

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović izjavio je da je Pokrajinska vlada uspela da zaustavi nenamensko trošenje novca iz pokrajinskog budžeta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

08:42

Foto: Thinkstock

Mirović je prethodnu Pokrajinsku vladu koju je predvodila Demokratska stranka optužio da je prethodnih godina "u kontinuitetu" nenamenski trošila budžetski novac.

"Nema više nenamenskog, nezakonitog trošenja sredstava preko Fonda za nove tehnologije, Uprave za kapitalna ulaganja i preko svih drugih budžetskih razdela, i to je ono što je najvažnije. Trošenje sredstava na bespotrebne i izmišljene projekte i zloupotrebe raznih fondova koji su služili kao forma za pranje novca – više ovde ne stanuju", rekao je Mirović novinarima povodom rasprave o rebalansu budžeta Vojvodine.

On je dodao da je "novi plan da se krene u velike investicije u delu projekata koji su do sada bili na marginama".

"Najavili smo početak izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, mnoge zajedničke projekte Uprave za kapitalna ulaganja i lokalnih samouprava, velike investicije u zdravstvu, poput nabavke tri angio-sale", naveo je Mirović i dodao da u Vojvodini trenutno funkcionišu samo tri angio-sale, dok ih u centralnoj Srbiji radi 20.

Najavio je da će se u delu razdela koji se tiču socijalne politike i obrazovanja nastaviti sa programima kao što su isplata naknade za treće dete, troškovi koji se tiču učeničkog standarda i slično.

Rebalansom je pokrajinski budžet uvećan za 1,72 milijarde dinara pa će iznositi 59,5 milijardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: