Beograđani očistite lišće, kazna 100.000 RSD

Stanari stambenih zgrada u Beogradu moraće da zavrnu rukave i sami pokupe lišče u svojim dvorištima ako ne žele kaznu za kršenje komunalnog reda.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

15:40

Beograđani očistite lišće, kazna 100.000 RSD
Foto: Thinkstock

Prema odluci o komunalnom redu, svi stanari zgrada mogli bi biti kažnjeni zbog ovog, ali i mnogih drugih "propusta" prilikom održavanja stambenog objekta.

Dok je letos to podrazumevalo održavanje rastinja, pa i košenje trave, sada će to biti opalo lišće.

“Odluka o komunalnom redu kaže da o urednom stanju površine oko zgrade i ograde stara se vlasnik, odnosno korisnik zgrade, odnosno svi vlasnici i korisnici posebnih delova zgrade. To podrazumeva da površinu oko zgrade redovno čiste, kose travu, orezuju rastinje, uklanjaju korov, održavaju betonske površine, protivpožarne staze, uklanjaju građevinski i drugi otpad “, rekli su iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: