Užičanima nova fabrika vode dogodine

Rekonstrukcija fabrike vode "Petar Antonijević" u Užicu počeće 8. oktobra, a vrednost projekta u prvoj fazi je 400 miliona dinara, najavljeno je u Vladi Srbije.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 27.09.2016.

14:07

Užičanima nova fabrika vode dogodine
Foto: Thinkstock

Ugovor o izvođenju radova su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor preduzeća "Jedinstvo" AD Sevojno Mića Mićić.

Mihajlović je nakon potpisivanja ugovora rekla da od 400 miliona dinara, 360 miliona daje ministarstvo, a grad Užice 40 miliona dinara i izrazila zadovoljstvo jer će za godinu dana oko 70.000 stanovnika imati kvalitetnu vodu za piće.

Ona je poručila izvođaču radova da poštuje ugovor i rokove, a da će resorno ministarstvo motriti na taj projekat.

Petković je istakao da će nakon završetka prve faze radova, za godinu dana građani Užica imati neometano snabdevanje vodom iz akumulacije Vrutci i zahvalio Vladi Srbije na izdvojenom novcu.

Mićić je rekao da će izvođač radova, Jedinstvo AD iz Sevojna završiti radove i da će biti urađeni kvalitetno i ugrađena evropska oprema.

Predviđeno je da obe faze projekta budu završene do kraja 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: