BG: Konačno kao Evropa, a sledeće godine...

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je završeno prvih 600 metara biciklističke staze od Topčiderske zvezde do Sportskog centra "Banjica".

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.09.2016.

19:08

BG: Konačno kao Evropa, a sledeće godine...
Foto: Thinkstock

On je rekao i da će biti završeno još 300 metara staze kroz Ulicu dr Milutina Ivkovića i 600 metara do Ulice Ljutice Bogdana.

"Kada budemo završili ovu stazu, za nešto manje od mesec dana, imaćemo uređena četiri i po kilometra biciklističke staze, od Sportskog centra 'Banjica' do Topčiderske zvezde. Ona će se pružati delom po kolovozu, a delom po trotarima. Širina staze koju gradimo je tri metra i dovoljna je i za pešake i za bicikliste", rekao je Vesić.

On je novinarima po obilasku radova na izgradnji biciklističke staze kazao da će iduće godine, u okviru rekonstrukcije Ruzveltove ulice biti izgrađena još jedna biciklistička staza, kao i da će Ulica knjeginje Zorke biti samo za pešake i bicikliste.

"Na taj način imaćemo novu biciklističku trasu koja će ići od Bogoslovije preko Bulevara oslobođenja do Avale", rekao je Vesić i dodao da će se izgradnja biciklističkih staza u Beogradu nastaviti jer je "to evropski standard i nešto što Beogradu nedostaje".

Staza dužine četiri i po kilometra povezuje pravac od skvera Topčiderska zvezda, kroz ulice Vojvode Putnika, Aleksandra Karađorđevića do kružnog toka kod televizije "Pink", i potom Neznanog junaka i Crnotravskom do Sportskog centra "Banjica".

Trenutno se u zelenom pojasu izvode radovi u dužini od 900 metara, a završetak radova očekuje se do kraja oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: