Širi centar BG-a: Od danas žuta zona

Deo Dorćola od danas ne pripada više trećoj već drugoj parking-zoni, čime je dozvoljeno vreme parkiranja u tim delovima Beograda smanjeno s tri na dva sata.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

08:57

Širi centar BG-a: Od danas žuta zona
Foto: Thinkstock

Izmena sistema zoniranja parking-mesta podrazumeva prelazak dela dosadašnje zelene zone u žutu.

“Stanari ovog dela grada, koji ispunjavaju uslove za dobijanje stanarske parking-karte, posle prelaska zelene zone u žutu, mogu da kupe mesečnu pretplatnu kartu po istim uslovima i ceni od 457 dinara. Onima koji već imaju mesečne karte iste će važiti i u novoj zoni”, kažu iz JKP "Parking servis", pišu Večernje novosti.

Vremensko ograničenje parkiranja do 120 minuta važiće za područje oivičeno ulicama Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Takovske, Kosovske, Nušićeve, Makedonske, Cetinjske, Zetske, Simine, Višnjićeve i Gospodar Jevremove. Umesto dosadašnji 41 dinar, sat sada košta 48 dinara.

Deo dosadašnje zelene zone, obuhvaćen ulicama Brankova, Karađorđeva, Pariska, Kosančićev venac, Pop Lukina i Fruškogorska, takođe će, od 26. septembra, pripasti žutoj zoni.

Naplata parkiranja obavlja se radnim danima od 7 do 21 čas i subotom od 7.00 do 14.00. Vremensko ograničenje trajanja parkiranja u žutoj zoni je 120 minuta. Za plaćanje putem mobilnog telefona potrebno je poslati SMS sa tačnom registarskom oznakom vozila, bez crtica i razmaka, na broj 9112.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: