BG: Radovi se otegli, lokali zvrje prazni

Finalni radovi na Kalenić pijaci se odužili. Novih lokali su postavljeni, ali oni još zvrje prazni. Prodavci nemaju informacije kada će početi da rade.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

11:58

BG: Radovi se otegli, lokali zvrje prazni
Foto: Thinkstock

Zakupci lokala na Kalenić pijaci koji su zbog rekonstrukcije i postavljanja novih tipskih "baraka" bili pod katancem šest meseci, počeli su da unose police i rashladne vitrine u renovirane radnje, pišu Večernje novosti.

Ali, njihovo konačno useljenje još je pod znakom pitanja. Grubi radovi na postavljanju novih lokala završeni su, ali oni još zvrje prazni, a prodavci nemaju informacije kada će početi da rade.

Iako su iz JKP "Gradske pijace" rekli da su se zakupci već uselili u prve dve lamele, a da se za desetak dana očekuje završetak treće, na terenu su majstori koji još glancaju radnje za otvaranje. Ekipa "Novosti" zatekla je radnike koji stavljaju priključke za vodu i ogorčene vlasnike koji sa neizvesnošću iščekuju "presecanje vrpce".

"Iselili smo se još 10. marta i već šest meseci ne znam na čemu sam", kaže jedan od zakupaca lokala.

"Na početku je bio dogovor da radovi traju dva meseca, ali su se otegli, tako da je još neizvesno kada ćemo se useliti. Uneli smo vitrine, a tek sad nam priključuju vodu. Niko iz Uprave pijace nam ne govori kada ćemo zvanično početi da radimo. Da smo znali da će ovoliko trajati, zatvorila bih firmu i snalazila bih se. Ovako sam na gubitku", dodaje on.

Radovi prve faze na pijaci Kalenić otpočeli su uklanjanjem dotrajalih lokala, a novi tipski objekti trebalo je, prema najavama, da budu završeni za dva meseca. Ipak iz JKP "Gradske pijace" tvrde da oni još nisu počeli da rade zbog godišnjih odmora i da će uskoro svi lokali proraditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: