Nemački div osvojio svet, "oči u oči" i sa Srbima

Najbolji sprski privrednici i menadžeri imali su priliku da razgovaraju o konkretnoj saradnji sa predstavnicima Nemačke kompanije za investicije i razvoj (DEG).

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

11:21

Nemački div osvojio svet,
Foto: Thinkstock

Ova kompanija ima predstavništva širom sveta.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da za njega taj skup predstavlja veče sa prijateljima, jer saradnja sa DEG-om postoji, kako je rekao, mnogo godina unazad.

"PKS je tu saradnju intenzivirala. Razgovaramo sa DEG-om, koji je već godinama prisutan i finansira projekte u Srbiji, o novim mogućnostima i novim linijama koje će i te kako biti značajne za srpsku privredu", rekao je Čadež.

"PKS može i mora da otvara mogućnosti i stvara prilike, a na vama je da dogovorite posao, investicuju, projekat i da radite najbolje i ostvarite profit", napomenuo je on.

Čadež je prisutnima zahvalio na dolasku i poželeo svima da dogovore nove ugovore.

Prisutnima se obratio i predstavnik nemačke ambasade Aleksandar Jung, kao i direktor DEG-a Tilman Kruse.

Kako je saopšteno na skupu, više od 50 godina DEG promoviše i pruža podršku razvoju preduzetništva u zemljama koje posluju po principu otvorene tržišne ekonomije kroz dugoročno finansiranje, konsalting i razne afirmativne programe.

Sa predstavništvima u više od 80 zemalja sveta i uloženim sredstvima od preko osam milijardi evra to je jedna od najvećih finansijskih institucija za ulaganje u privredni sektor.

"Finansiranje za budućnost" bila je glavna je tema skupa koji je namenjen sprskim top menadžerima, preduzetnicima, kao i međunarodnim komapnijama u cilju razmene saznanja, ideja i poslovnog iskustva od značaja za ulaganja u budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: