Privrednici, ovo su moderna poslovna rešenja

Skup "Vojvođanski klaud" održan je u poslovnom centru Naftne industrije Srbije u Novom Sadu u organizaciji kompanije "Informatika" AD iz Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

11:46

Privrednici, ovo su moderna poslovna rešenja
Foto: Thinkstock

Skup u čijem radu su učestvovali i predstavnici kancelarije "Microsoft" u Srbiji priređen je kako bi se privrednici i predstavnici lokalnih samouprava iz Vojvodine upoznali sa modernim poslovnim rešenjima koja obuhvataju veću kontrolu nad finansijama, pojednostavljenim procesima proizvodnje i nabavki, kao i poboljšanu produktivnost i smanjenje troškova.

Učesnici skupa imali su priliku da u direktnom susretu sa stručnjacima iz "Microsoft" i "Informatike" AD razmene iskustva i dobiju konkretne i korisne savete, a posebna pažnja bila je posvećena "Cloud tehnologiji" odnosno, "računarstvu u oblaku" gde "Microsoft" ima svoju razvijenu platformu "Azure".

Na skupu su obrađene različite teme, među kojima, podizanje zaštite poslovanja na viši nivo, primena "Azure" platforme u razvoju "IoT" rešenja, koordinacija poslovnih procesa i povećanje produktivnosti, itd.

Uvodnu reč na skupu imao je moderator Dejan Knežević iz kompanije "Informatika" AD koji je predstavio ciljeve ovakvih predavanja.

"Zaštita podataka može da spreči milionske gubitke za kompaniju, u isto vreme zaštita podataka, aplikacija i uređaja ne bi trebalo da otežava rad" rekao je novinarima stručnjak iz "Informatike" AD Marko Miličević, zadužen za implementaciju "cloud" rešenja kod klijenata.

Osim Miličevića na skupu je govorio i saradnik "Informatike" AD Slavoljub Bulut, koji se direktno uključio iz Študgarta.

On je kazao da je poljoprivreda velika razvojna šansa Srbije i da je važno istražiti mogućnosti primene ovog koncepta u poljoprivrednoj proizvodnji, što, kako je naglasio, nije u domenu naučne fantastike, već postaje realnost.

Prisutnima se i obratio konsultatn za poslovna rešenja u "Microsoft" Nenad Šljivić, koji je kazao da svetski trendovi pokazuju da se kvalitet poslovanja direktno oslanja na upotrebu novih tehnologija u cilju povećavanja produktivnosti, smanjenja troškova kompanija i povećanja efikasnosti radne snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: