BG: Krenuli radovi, sve kao iz 1987. god FOTO

Radovi na uređenju Obilićevog venca, ukupno vredni 216 miliona dinara, počeli su u tom centralnom delu Beograda koji treba da postane pešačka zona.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

10:34

BG: Krenuli radovi, sve kao iz 1987. god FOTO
Foto: Grad Beograd

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je počela prva faza radova i da kompletan posao treba da bude završen za četiri i po meseca.

"Radovi su počeli da se izvode u Ulici Topličin venac, na delu između Carice Milice i Obilićevog venca. U prvoj fazi urediće se Obilićev i Topličin venac, a zatim će se radovi izvoditi i u ulicama Carice Milice i Delijskoj", rekao je Vesić, saopštila je gradska uprava.
Foto: Grad Beograd
Prema njegovim rečima, ukupna površina za uređenje je veća od pola hektara.

"Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo beogradske centralne pešačke zone, u kojoj se od 1987. primenjuju zajednički tehnički i estetski kriterijumi", ukazao je Vesić.

On je istakao da će se, pored parternog uređenja raditi i nova vodovodna mreža kao i sistemi za odvođenje kišnih voda i za zalivanje zelenila.
Foto: Grad Beograd
Gradski menadžer je rekao da će biti postavljeno i novo javno osvetljenje i zelenilo, a da je predviđeno da 80 odsto površine bude popločano.

"Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihajlovoj ulici. Predviđeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine biće na oko 1.500 kvadratnih metara", naveo je on.

Vesić je podsetio da je nedavno počela potpuna rekonstrukcija kaldrme na Kosančićevom vencu, kao i da se očekuje početak radova u Nušićevoj ulici i rekonstrukcija Bezistana i podzemnih prolaza u centru Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: