Radnici propalih firmi očekuju plate od Vučića

Radnici propalih niških društvenih firmi koji već godinama ne mogu da naplate zaostale zarade očekuju da će taj problem rešiti premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 23.09.2016.

15:46

Radnici propalih firmi očekuju plate od Vučića
Foto: Tanjug

Njihov predstavnik Žarko Đorđević je na protestu radnika istakao da radnici očekuju razgovor sa premijerom, prilikom njegovog predstojećeg boravka u Nišu, ali ne kao pojedinci već kao tim koji će predvoditi gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Oko 4.500 radnika propalih društvenih firmi iz Niša potražuje od države oko 2,5 milijardi dinara na ime zaostalih plata i kamata.

"Očekujemo da premijer da predlog za isplatu zaostalih plata. Mi smo bili u svim ministarstvima po dva, tri puta i niko do sada nam nije ništa predložio", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, radnici će prihvatiti bilo kakav predlog za isplatu zaostalih plata, ali neće odustati od njih.

Bivši radnici niških firmi saopštili su da su se njihovom zahtevu za isplatu zaostalih plata pridružili i radnici iz drugih gradova u Srbiji tako da će se pred premijerom Srbije u Nišu naći njihov zajednički zahtev za namirenje plata i povezivanje radnog staža.

Protesti radnika propalih društvenih firmi zbog neisplaćeni zarada počeli su u Nišu još juna 2009. godine.

Poslednjih par godina protestne skupove ispred Gradske kuće bivši radnici Elektronske i Mašinske industrije, Gradjevinara i drugih firmi organizuju skoro svakog petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: