EPS zove kupce: Ugalj po staroj ceni

Građani mogu da kupe ugalj po staroj ceni direktno od Elektroprivrede Srbije, a po višim cenama ga prodaju preprodavci, saopštio je EPS.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 23.09.2016.

14:21

EPS zove kupce: Ugalj po staroj ceni
Foto: Thinkstock

"Cena po kojoj trgovci ugljem prodaju taj ogrev je promenjena u skladu sa poslovnom politikom kompanije za prodaju uglja, pravilnikom za prodaju uglja kupcima koji preprodaju ugalj i metodologijom za odredjivanje cena uglja za preprodavce", navodi se u saopštenju EPS-a.

Dodaje se da je "cilj svake tržišno orijentisane kompanije kakva je i Elektroprivreda Srbije uspešno poslovanje, što u ovom slučaju podrazumeva prodaju što više uglja krajnjim kupcima, bez posrednika".

Rudarski basen "Kolubara", kako je naveo EPS, ima dovoljno količina sirovog i sušenog ugalj. Cena je 3.452,42 dinara po toni sirovog uglja i 8.430,54 dinara po toni sušenog uglja.

Po pisanju medija, trgovci prodaju ugalj po ceni većoj i do 25 odsto jer po novim propisima od EPS -a moraju da ga kupuju na licitaciji, i to najmanje 500 tona mesečno, umesto na tenderu, i obavezni su da daju bankarske garancije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: