"Uložićemo u Srbiju koliko god može da apsorbuje"

Postoji obostrana želja i spremnost za saradnju da Intrakom bude partner u projektima u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2016.

19:26

Foto: Thinkstock

To je istaknuto u razgovoru gradonačelnika Beograda Siniše Malog predsednika Upravnog odbora komapnije Intrakom telekoma Ahmedom Mohamedom.

Kao se navodi u saopstenju kompanije, projekti bi podrazumevali investicije u energetsku efikasnost, kao i IT rešenja koja podižu nivo efikasnosti i uporedo ostvaruju značajno poboljšanje kvaliteta života građana Srbije.

Ahmed Mohamed se na kraju dvodnevne posete Srbiji osvrnuo na izuzetan prijem i spremnost Srbije da uđe u "novu eru" tehnologije, zajedno sa Intrakom telekomom, navodi se u saopštenju kompanije.

Na pitanje koliko je Intrakom spreman da ulaže u Srbiju, odgovor je bio "onoliko koliko Srbija može da apsorbuje".

"Posle razgovora sa predsednikom, gospodinom Nikolićem i gradonačelnikom, gospodinom Malim, moram da parafraziram Teslinu rečenicu: ‚‚Budućnost na kojoj radimo danas, pripada nama", rekao je Ahmed Mohamed dodajući da kada kaže nama, misli na Intrakom Telekom i Srbiju, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik je posebno bio zainteresovan za IT rešenja koja poboljšavaju kvalitet života građana i donose uštede. Rekao je i da je Beograd jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Evrope, a Srbija najbolji partner za strane investitore u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: