"Obilaznica izmešta teretni saobraćaj iz centra"

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je u Mladenovcu radove na obilaznici, čijom će izgradnjom celokupan teretni saobraćaj biti izmešten iz gradskih ulica.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2016.

13:53

Foto: Tanjug

Vesić je najavio da bi radovi trebalo da budu gotovi do marta sledeće godine.

Radovi u Ulici braće Badžak, kako je rekao, koštaju 159 miliona dinara i rasteretiće saobraćaj pored Osnovne škole "Sveti Sava" u Kosmajskoj ulici i stambenom kvartu u Bataševu.

Kako je rečeno, teretna vozila i automobili koji dolaze iz pravca Smederevske Palanke moći će brže da dođu do puta za Beograd.

"Zahvaljujući inicijativi predsednika opštine Mladenovac Vladana Glišića, gradska Direkcija za građevnisko zemljište je uvrstila ovu ulicu u svoj program. Sproveli smo javnu nabavku i kao što vidite, uspešno se radi", rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Deo Ulice braće Badžak, do ulice Ljube Čikića, biće završen tokom oktobra, a drugi deo ulice koji predstavlja zaobilaznicu biće završen do marta 2017. godine.

"U pitanju je oko 1.100 metara ulice, a 13 metara je široka. Osim toga radimo oko 10.500 kvadratnih metara kolovoza, uradićemo skoro 1.900 metara vodovoda, oko 2.000 metara kanalizacije i više od kilometar osvetljenja, tako da će ova ulica biti urađena u skladu sa standardima", rekao je Vesić.

On je naglasio da je gradska Ditrekcija za građevinsko zemljište i izgradnju završila eksproprijaciju zemlje u naselju Međulužje, gde će, kako je dodao, graditi postrojenje za preradu otpadnih voda.

"To postrojenje je važno, između ostalog, zato što čitavo naselje Međulužje, koje ima skoro 6.000 stanovnika, nema kanalizaciju i izgradnja postrojenja je uslov da je ti ljudi dobiju", rekao je Vesić i podsetio da je to deo projekta grada da u narednih deset godina ceo Beograd dobije kanalizaciju.

On je istakao da bi već 2018. godine mogli da počnu radovi na izgradnji postrojenja, dodajući da su završeni imovinsko-pravni odnosi, te da će grad vrlo brzo raspisati tender za projektovanje postrojenj, a do kraja sledeće godne i tender za izvođenje radova.

"Direkcija trenutno radi na 61. lokaciji u Beogradu... Pre dve godine kada je sadašnje rukovodstvo došlo u Direkciju bila u su otvorena tri gradilišta i jedno je bilo u pripremi. Nikada se nije više gradilo u Beogradu, nikada više Direkcija nije radila i nikada nije bilo ovoliko projekata u prigradskim opštinama", rekao je Vesić.

On je podsetio da je politika gradske vlasti da su sve opštine potpuno jednake i da svi delovi Beograda moraju ravnopravno da se razvijaju.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glisić je zahvalio gradskom menadžeru i direktoru Direkcije što su uslišili molbe Mladenovčana i želju da se započne sa realizacijom projketa.

"Izgradnjom obilaznice ovaj deo naselja ćemo na najbolji način urbanizovati. Ovuda će prolaziti ne samo autobusi i kamioni, već će se i ceo transportni prevoz odvijati preko ove saobraćajnice", rekao je Glišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: