22 privrednika iz Beča traže šansu u Srbiji

Predsednik Privredne komore Beča Valter Ruk izjavio je da su ekonomski odnosi Srbije i Austrije odlični i podsetio da je Srbija uvek bila odlična partner.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.09.2016.

12:56

22 privrednika iz Beča traže šansu u Srbiji
Foto: Thinkstock

On je, nakon razgovora u Privrednoj komori Srbije, kao primer takve saradnje pomenuo otvaranje Rajfazjenbanke u Srbiji, koja je naišla na odličan prijem kod građana.

"Imamo odlične ekonomske odnose i zato sam ovde na čelu velike privredne delegacije", rekao je Ruk, dodajući da je u Beograd doveo 22 privrednika iz Beča, a njihov je cilj da ispitaju mogućnosti za investicije.

Kako je naveo, veoma interesantan sektor u bliskoj budućnosti biće takozvane zelene tehnologije, posebno kada je reč o solarnoj energiji i obnovljivim izvorima energije.

U delegaciji su, pomenuo je, i predstavnici firme "Frekventis, koja trenutno konkretizuje projekat u Srbiji.

Podsetivši na dobru saradnju sa PKS, Ruk je pohvalio što od 1. januara srpska komora uvodi obavezno članstvo po uzoru na takvu austrijsku instituciju.

Na reformi PKS, kako je primetio, zajedno je rađeno.

Ruk je govorio i o značaju dualnog obrazovanja, gde je bitno, kako je naveo, da se dobije stručna radna snaga, koja jedan deo obrazovanja provodi u proizvodnim pogonima, a drugi u školama.

"To je Austriji omogućilo da u svetu bude šampion po pitanju stručnosti radne snage", zaključio je Ruk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: