Indonežani osvajaju Srbiju - traže plac od 250ha

Ambasador Inodnezije Hari Kandou izjavio je u Čačku da je jedna kompanija iz Indonezije zainteresovana za izgradnju velikog industrijskog centra u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2016.

08:26

Indonežani osvajaju Srbiju - traže plac od 250ha
Foto: Thinkstock

Kandou je kazao da ta kompanija traži grad koji će obezbediti plac od oko 250 hektara sa infrastrukturom.

On je na konferenciji za novinare naglasio da postoji mogućnost saradnje indonežanskih investitora i Čačka i da se nada da će se neke investicije i realizovati.

Kandou je, posle sastanka s čačanskim privrednicima i rukovodstvom Grada ,rekao da je njegova zemlja zainteresovana da i dalje investira u Srbiji i da sarađuje sa srpskim privrednicima.

"Izabrao sam da posetim Čačak jer vidim da je to grad koji ima jak ekonomski potencijal za naše privrednike koji su već investirali u Inđiji i Kovinu u fabriku testenine i plantažu šampinjona", rekao je Kandou.

Ambasador Indonezije je ponudio stipendije za studente iz Čačka koji žele da pohađaju master studije u Indoneziji i specijalizacije od šest meseci do godinu dana i pozvao zainteresovane da se jave Ambasadi u Beogradu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izrazio je nadu da će između privrednika Indonezije i Čačka biti uspostavljena dobra saradnja.

Todorović je dodao i da su čačanski prvrednici pozvani da sredinom oktobra posete Sajam privrede u Džakarti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: