BG na vodi: Dopunili zahtev, kreće nova etapa Kule

Kompanija "Beograd na vodi" dopunila je dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd i u postupku je dobijanja dozvole za sledeću etapu radova

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

18:55

BG na vodi: Dopunili zahtev, kreće nova etapa Kule
Foto: Beograd na vodi

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture odbilo je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd kako bi omogućilo da se pravno-formalno podnese novi usaglašeni zahtev.

Dodaju da je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd bio podnet, ali su određeni detalji usaglašeni u toku samog postupka.

Kompanija navodi da je dopunila dokumentaciju, dobila saglasnost Revizione komisije za stručnu kontrolu tehničke dokumentacije i u postupku je dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi kule Beograd.

Ističu da se pripremni radovi na kuli Beograd, koji su počeli polaganjem kamena temeljca u aprilu ove godine, odvijaju u skladu sa dozvolom za pripremne radove, koju je izdalo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

To je, dodaju, prema specijalniom zakonu, jedna od tri dozvole koje se izdaju etapno.

Podsećaju da je kula Beograd prvi objekat na kome se "leks specijalis" primenjuje u delu faznih dozvola i da su sa resornim ministarstvom usaglašavani tehnički aspekti njegove primene.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je ranije danas u Banjaluci da zahtev investitora za gradnju kule u okviru "Beograda na vodi" nije podnet elektronski i da je zbog toga morao da bude odbijen.

"Neke stvari su bile predate u papirima, ali to nije ništa neobično i to nije jedini objekat za koji se vrati dokumentacija da se popravi. U ovom slučaju ne postoje suštinski razlozi zbog čega nije dobijena dozvola - nema ,gospodo, više papira, sve je elektronski", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: