"Paraćin je najbolja opština u Srbiji"

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je da je Paraćin najbolja opština u Srbiji i to po svim parametrima po kojima se meri rad opština.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

13:06

Foto: B92

"Na kraju prošle godine, kao i godinu pre, imali smo suficit u budžetu, nemamo viška činovnika, Paraćin je proglašen najtransparentnijom opštinom" objasnio je Paunović, na tradicionalnoj konferenciji za medije, povodom Dana opštine 27.septembra.

On je napomenuo da nije siguran da će i ubuduće imati suficit u budžetu "zbog izmene zakona o finansiranju opština i gradova i smanjenja sredstava lokalnim samouopravama".

Kada je reč o zaposlenima u lokalnoj daministraciji, Paraćin nema viška činovnika u administraciji, zapravo, konkuriše za prvo mesto u Srbiji kada je reč o opštinama slične veličine, po malom broju činovnika u odnosu na broj stanovnika.

"Dugoročne obaveze opštinskog budžeta su sada manje od 1,5 odsto i biće isplaćene do kraja 2017. godine, što znači da možemo razmišljati i o finansiranju kapitalnih projekata uz pomoć kredita", rekao je Paunović.

On je Paraćincima obećao fontanu u centru grada, koja će biti izgrađena u okviru radova na uređenju javnih površina i podsetio da je u toku završetak izgradnje ili dogradnje 25 objekata preduzetnika, u kojima se očekuju nova radna mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: