Ministarke o prioritetima - inspektori i e-dozvole

Zorana Mihajlović i Ana Brnabić razgovarale su o poboljšanju rada inspekcija i primeni Zakona o planiranju u delu izdavanja elektronskih građevinskih dozvola.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 14.09.2016.

14:50

Ministarke o prioritetima - inspektori i e-dozvole
Foto: Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić ocenile su da su unapređenje rada inspekcija, podizanje nivoa kvalifikacija inspektora i opremanje inspekcijskih službi prioriteti u reformisanju državne uprave, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva je ukazala na problem nedovoljnog broja građevinskih inspektora i zaposlenih koji rade na izdavanju e-dozvola i ozakonjenju u pojedinim lokalnim samoupravama, ističući da je rešavanje tog pitanja uslov efikasne primene Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona i ozakonjenju objekata.

Po oceni ministarke Brnabić, reforma inspekcijskih službi jedan je od prioriteta ministarstva koje vodi, kao i oblast e-uprave.

Kako je saopšteno, ona je rekla da je namera Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se uvede jedinstveni sistem elektronskog arhiviranja, koji bi uredio i proceduru i nadležnost elektronskog arhiviranja predmeta u objedinjenoj proceduri.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima zajedničke radne grupe za unapređenje rejtinga Srbije na "Duing biznis" listi Svetske banke, na čijem čelu je Zorana Mihajlović, kao i o saradnji dva ministarstva na reformi katastra i suzbijanju sive ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: