"Ulažemo 100 mil.€ u Srbiji, došli da ostanemo"

Austrijska kompanija Imofinanc planira da u naredne tri godine investira između 100 i 150 miliona evra u otvaranje 10 novih maloprodajnih parkova u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2016.

13:07

Foto: Imofinanc

Predsednik Izvršnog odbora Imofinanca Ditmar Rejndal je otvarajući kancelariju u Beogradu izjavio da ta kompanija ima dugoročne planove za Srbiju, za koju je ocenio da je zemlja sa mnogo potencijala.

“Došli smo ovde da ostanemo. Uložili smo do sada 30 miliona evra u izgradnju tri ritejl parka našeg brenda Stop šop u Čačku, Nišu i Valjevu, a sada smo otvorili i kancelariju u Beogradu i nastavljamo da ulažemo”, kazao je Rejndal.

Prema njegovim rečima, u Imofinancu su veoma zadovoljni radom tri maloprodajna objekta koja su već počela da rade i u kojima je posao našlo nekoliko stotina novih radnika.

Rejndal je naveo da su odabrali narednih 10 lokacija u Srbiji i da se pregovori već vode za tri do pet, ali nije mogao da kaže koji su gradovi u pitanju.

“Naš fokus su gradovi ili oblasti sa bar 30.000 stanovnika”, istakao je Rejndal.

Na pitanje da li će kancelarija u Beogradu, osim na srpskom, poslovati i na nekim drugim tržištima u regionu, Rejndal je odgovorio da se za sada o tome ne razmišlja, ali da će se u slučaju da se odluče na taj korak, operacije voditi iz Srbije.

“Kada budemo imali ovde 15 do 20 ritejl parkova ,onda ćemo gledati druga tržišta i ako se odlučimo da radimo na njima, svakako ćemo to raditi iz beogradske kancelarije”, naveo je on.

Imofinanc upravlja nekretninama u segmentu maloprodaje i kancelarijskog prostora vrednih 5,5 milijardi evra i u svom portfoliju ima 380 objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: