"Do Čačka za sat vremena, niče još duži most"

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ističe značaj novog auto-puta Surčin-Obrenovac, a kao jednu od njih navodi posao naše firme, kao i vezu Koridora 10 i 11.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 14.09.2016.

08:54

Foto: Tanjug

Izgradnja auto-puta Surčin-Obrenovac važna je zbog četiri stvari. Prva je da ćemo uposliti desetine domaćih firmi i hiljade radnika.

"Druga, rasteretićemo Ibarsku magistralu, što će dodatno uticati na bezbednost. Treća, povezaćemo dva najznačajnija pravca u Srbiji, Koridor 10 i Koridor 11. I četvrta, od Beograda do Čačka, umesto sadašnjih dva i po, putovaće se sat vremena."

Ovo za "Novosti" kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović. Ona je već saopštila da će ugovor o finansiranju novog auto-puta sa kineskom Eksim bankom biti potpisan u Rigi, na samitu Kine i 16 zemalja jugoistočne Evrope, koji će biti održan do kraja ove godine.

Ona naglašava da gradnja novog auto-puta dugog 17,6 kilometara i vrednog 233,69 miliona dolara znači siguran posao za naše građevinske firme koje će raditi na ovom projektu.

“Sa kineskim partnerima, kompanijom Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani, dogovorili smo se da domaće kompanije učestvuju sa 49 odsto u radovima i materijalu. To će obezbediti siguran posao tokom 32 meseca, koliko je planirano da traje gradnja. Izgradnja novog auto-puta uključuje i novi most preko Save kao i još 10 manjih mostova i nadvožnjaka. Novi most biće za oko 300 metara duži od mosta preko Dunava, Zemun - Borča, koji je takođe gradila kineska kompanija”, kaže Mihajlovićeva.

Novi auto-put će biti rađen po najvišim standardima, sa po dve vozne i po jednom zaustavnom trakom. Prema analizama, samo na ovoj deonici do 2030. godine prolaziće blizu 30.000 automobila dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: